Taller 2008-2009

Taller de teatre 2008-2009
El taller de teatre del Pla Educatiu d’entorn ha creat dos grups de taller per tal d’ensenyar els alumnes, dramatització, dicció i mímica tot preparant la representació teatral de sainets per representar al centre.
Els monitors del taller han estat Josep Bertomeu i Francesc Bertomeu, membres de la companyia Delta Teatre.
S’han fet dos grups, un grup de Cicle Inicial i un grup de 4t i 5è. En el primer s’ha preparat una versió del conte de “la Rateta que escombrava l’escaleta” feta per Josep Bertomeu i que ha comptat amb la participació de vuit alumnes i per al que s’ha preparat una caseta de cartró.

En el segon grup s’ha preparat una obra de Josep Bertomeu anomenada “El jutge”. En ella han participat un total de 13 alumnes de 4t i 5è.

També cal fer esment que la tutora de P-5, Rosa Royo, fora del taller de teatre, ha preparat amb la totalitat d’alumnes de la seva classe l’obra “La llegenda de Sant Jordi”, amb vestuaris fets amb plàstic i amb un castell de cartró. Es va representar per Sant Jordi per a tota l’escola i les mares i pares de P-5 que van voler assistir.

El taller de teatre va realitzar-se un dia a la setmana de 17 a 18 h. durant pràcticament tot el curs.
Com a cloenda del taller es va fer una representació per a tots els alumnes al Saló Parroquial de les tres obres esmentades, el dia 22 de juny al matí, i el mateix dia per a tots els pares i mares i familiars a la nit.
Com a part positiva del taller destaquem la bona acollida a l’hora d’assistir a la representació per part de les famílies i el profit que n’han tret els alumnes, que es familiaritzen amb el llenguatge teatral (dicció i mímica) i agafen el gust per l’actuació.
Quan a propostes pel proper curs, proposem la preparació, per mitjà del taller de teatre d’una obra per a P-5, aprofitant que la Tècnica d’Infantil s’ha matriculat en un curs de teatre infantil i que el proper curs el nostre centre acollirà la trobada – intercanvi entre els alumnes d’infantil dels centres del poble.